“Frivillighed, engagement og udvikling af gode fællesarealer”

Denne erfaringsopsamling viser syv eksempler på almene boligafdelinger, der har formået at udnytte deres grønne guld, udearealerne. De bruger udearealerne på måder, som styrker sammenholdet i afdelingen på tværs af alder og etnicitet. Folk bliver ført sammen og er med til at skabe et hjem,…

Læs mere →

“Her bor vi – et fortælleprojekt fra Fuglekvarteret”

Hvordan oplever mennesker det kvarter, de bor i? Hvad sætter de pris på? Er der noget, de gerne vil forbedre? Børn, unge og voksne laver korte film om at bo i Fuglekvarteret. Filmene bliver akkompagneret af et katalog med antropologiske analyser af udvalgte temaer. Temaerne…

Læs mere →

“En hånd til alle” – undersøgelse af naboskab og evaluering af projekt

P21 har sammen med KAB udarbejdet en større undersøgelse om naboskab ifm. projektet “En hånd til alle”. 71 beboere og 15 ansatte blev interviewet om blandt andet om støj, utryghedsskabende adfærd og uenigheder om husdyr.

Læs mere →

“Nabo-hood – et forsøgsprojekt om tryghedsvandringer”

Hvad gør borgere trygge og utrygge? Og hvordan foregår en “tryghedsvandring”? Unge og ældre fortæller om, hvordan de oplever deres boligområde.

Læs mere →

“Fællesskab, kontrol, risiko” – undersøgelse af unge og rusmidler

Synes unge, det er farligt at ryge hash en gang om ugen? Hvordan oplever “pæne piger” at drikke sig fuld? Og hvorfor er der flere og flere unge fra Rødovre, som er begyndt at ryge vandpibe?

Læs mere →